Абетка безпеки

2021-05-17

Вже доброю традицією стало проведення в дошкільному навчальному закладі № 16 «Пролісок», Тижня безпеки дитини з 11.05. по 17.05.2021 року, метою якого є збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

Тиждень безпеки, для дітей старшого та середнього дошкільного віку, розпочався із зустрічі з працівниками державної пожежно-рятувальної частини № 3. Рятувальники особливу увагу дошкільнят звертали на обережне поводження з сірниками та побутовими приладами, які можуть стати причиною пожежі.

Не пройшло повз наших вихованців спілкування з працівниками поліції, які показали дітям облаштування спеціальної патрульної машини, спеціальні засоби, що застосовують при затриманні злочинців, які загрожують життю і здоров’ю оточуючих.

Побачене і почуте дошкільнята відобразили у своїх малюнках. Під час розваги «Пригоди Сірничка» на протипожежну тематику, із задоволенням демонструвалиспритність, швидкість, сміливість та витривалість. А під час спортивної розваги «На гостини до Кози та козенят» продемонстрували свої знання, щодо правил дорожнього руху та недоторканості житла.

Також протягом всього тижня вихованці під час занять, спостережень дізнались багато нового та отримали знання, щодо охорони природного довкілля та безпечного поводження в ньому.

Кульмінацією, Тижня безпеки дитини, стало проведення протипожежного навчання з евакуацією всіх учасників освітнього процесу. Під час протипожежних навчань працівники закладу показали злагоджені дії під час евакуації . Всі працівники мали змогу погасити умовне місце загорання первинним засобом пожежогасіння, вогнегасником.

Найголовніша мета досягнута, адже всі усвідомили, що в багатьох випадках саме від знань, умінь та навичок, отриманих від ознайомлення з правилами безпеки, залежить їх життя та здоров’я.

Кiлькiсть переглядiв: 116

Коментарi